L’Aliança per la presència digital del català confirma que Google ha fet perdre visites a dues de cada tres webs en català

L’Aliança per la presència digital del català, de la qual en forma part WICCAC, ha fet pública una nota de premsa per confirmar que el català s’ha vist greument perjudicat al posicionament de les cerques de Google i altres cercadors des de fa aproximadament un any. Ho demostra un detallat i exhaustiu estudi que l’Aliança ha elaborat a petició del Govern de la Generalitat de Catalunya.
L’informe d’aquest estudi “s’ha lliurat al Govern de la Generalitat i es posarà a disposició de les empreses que gestionen els principals cercadors web perquè l’utilitzin en els seus esforços per restaurar al contingut en català la visibilitat que li han fet perdre”, apunta Albert Cuesta, coordinador de l’Aliança per la presència digital del català.

Nota de premsa:

  • L’estudi ha analitzat el trànsit web de 639 llocs web multilingües dels sectors públic, acadèmic, mediàtic i empresarial.
  • En el 66,5% dels llocs web analitzats l’opció de llengua en català ha vist reduïda la seva visibilitat respecte al contingut equivalent en castellà.
  • Hi ha una forta correlació (80% de mitjana) entre el trànsit en català i […]