Baròmetre de l'ús del català a Internet Actualització mensual del resum de situació del Baròmetre de l’ús del català a Internet de WICCAC a 31 d’agost del 2013.

Resum de dades destacades:

  • El percentatge global d’ús del català és del 62,29% (mitjà), un 0,12 percentual superior al del mes anterior (62,17%).
  • Hi ha 11 dels 35 sectors analitzats a l’estudi que tenen un percentatge d’ús del català inferior al 50%. N’hi ha 7 que tenen un percentatge del 30 al 50% (baix) i 4 inferior al 30% (molt baix).

Notícies destacades del mes d’agost del 2013:

  • El Castillo, empresa amb seu a Mollerussa (Pla d’Urgell) que des del 1932 es dedica a l’elaboració i comercialització de productes lactis, ha incorporat versió en català a la seva web. Des del 2010 El Castillo està integrada al grup Lactalis, primer fabricant de formatge europeu i tercera empresa làctia a nivell mundial, amb presència a més de 140 països.
  • Heredad Segura Viudas, del Grup Freixenet i situada a Torrelavit (Alt Penedès), ha suprimit la versió en català de la seva web des de la seva recent renovació. Es tracta d’un fet sorprenent, ja que tant Freixenet com altres empreses del seu grup (René Barbier, Castellblanch, Canals & Nubiola, Morlanda o Conde de Caralt) disposen de web amb versió en català.
  • Bwin, una de les companyies d’apostes esportives i jocs ‘online’ més importants del món, ha suprimit recentment la versió en català de la seva web, que estava activa des de l’any 2009. Entrant a Bwin des de www.bwin.com/ca, es redirigeix a www.bwin.es, que només té versions en castellà i anglès. Curiosament si s’hi accedeix des de fora d’Espanya no es fa aquesta redirecció i encara es pot accedir a la versió en català, com es pot comprovar en aquesta captura de pantalla, feta el 31 d’agost des de Noruega. S’ha de destacar també que Bwin té versions en llengües de països amb un nombre de parlants més baix que el català.
  • El .cat és el domini que més creix en percentatge a Catalunya i el segon a tot el món. El domini .cat ha augmentat un 16,2% durant els primers sis mesos de 2013 mentre que el .es ho ha fet en un 2,9%. També és el segon domini que més va créixer a tot el món durant el 2012, només per sota del .me de Montenegro. Actualment disposa de més de 68.500 usuaris registrats i és el tercer domini més emprat darrere del .es i del .com, i davant del .net, el .org i el .info. Font: notícia de domini .cat del passat 2 d’agost “El .cat és el domini que més creix a Catalunya“.

Altres notícies del mes d’agost:


Enllaços del Baròmetre de l’ús del català a Internet de WICCAC
: