- La Plataforma per la Llengua i WICCAC reiteren al grup de viatges en línia eDreams la petició d’incorporació del català a la seva web.
- Softcatalà presenta la traducció al català del LibreOffice 6.
- Fujitsu incorpora el català en el seu traductor en temps real Live Talk.
- La Plataforma per la Llengua rebutja els plans del govern espanyol per dividir les aules escolars segons la llengua.
- Catalunya Ràdio guanya el V Premí Martí Gasull i Roig a l’exemplaritat en defensa de la llengua.
- El català avança al món dels mòbils. (Font: PxL)
- I tu, utilitzes la llengua?, nova campanya de conscienciació lingüística. (Font: PxL)
- Softcatalà presenta la traducció al català del reproductor multimèdia VLC 3.0.0.
Actualització mensual del resum de situació del Baròmetre de l’ús del català a Internet de WICCAC a 28 de febrer del 2018.
Resum de dades destacades:
- El percentatge global d’ús del català és del 65,32% (alt), 0,03 punts percentuals superior al del mes anterior (65,29%).
- Hi ha 10 dels 35 sectors analitzats a l’estudi que tenen un percentatge d’ús del català inferior al 50%. N’hi ha 7 que tenen un percentatge del 30 al 50% (baix) i 3 inferior al 30% (molt baix).
Notícies destacades del mes de febrer del 2018:
- La Plataforma per la Llengua i WICCAC reiteren al grup de viatges en línia eDreams la petició d’incorporació del català a la seva web. La Plataforma per la Llengua i WICCAC, que ha fet 17 anys aquest mes de febrer, han adreçat recentment una carta al director a l’Estat espanyol d’eDreams, reiterant la queixa que ja els van fer l’any 2012, en la qual han apuntat que no és comprensible que eDreams tingui pàgines web diferenciades per als suïssos de parla alemanya, francesa i italiana, i per als canadencs anglòfons i francòfons, i en canvi tingui una versió única en castellà per a tot l’Estat espanyol. A criteri de les entitats per a la defensa del català, aquesta situació és inacceptable perquè discrimina els ciutadans de l’Estat en funció de la seva llengua i comunitat lingüística. Que a Catalunya, on el català és llengua pròpia i oficial, els catalanoparlants no tinguin accés als serveis d’eDreams en la seva llengua mentre que la comunitat hispanòfona dels Estats Units, país en què el castellà no és idioma ni propi ni oficial, disposi d’una versió pròpia del web és quelcom que no és casual però que no es pot acceptar. També han explicat a eDreams que hi ha altres motius que fan necessària la incorporació del català. Per una banda, l’ús de la llengua catalana és vist als territoris on és la llengua pròpia com un signe de responsabilitat social corporativa i un segell de qualitat empresarial. A Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears, que una empresa usi el català indica que es troba arrelada al territori, que té clara la realitat social i que té sensibilitat i comprensió del mercat. Com les entitats han indicat a l’empresa, sembla evident que els seus principals competidors ho entenen així: els portals web de Destinia, Trabber, Kayak i Booking ja fa temps que incorporen la llengua catalana. Més informació a la notícia de la Plataforma per la Llengua.
- Softcatalà presenta la traducció al català del LibreOffice 6. El LibreOffice és el paquet ofimàtic lliure i gratuït més complet que existeix actualment. Permet crear documents dinàmics, analitzar dades, dissenyar presentacions atractives i realitzar dibuixos espectaculars. Està desenvolupat per la comunitat LibreOffice. El LibreOffice està disponible per a sistemes Windows, Mac i GNU/Linux. El paquet ofimàtic inclou un processador de textos (Writer), un gestor de fulls de càlcul (Calc), un editor de presentacions (Impress), un editor de dibuixos vectorials i gràfics (Draw), un editor de base de dades (Base) i un editor de fórmules matemàtiques (Math). Per tant, els usuaris disposen de tots els recursos necessaris per ser productius en un món modern. El LibreOffice és lliure; això vol dir que ofereix la llibertat d’utilitzar, d’estudiar, de millorar i de compartir el programari. Més informació a la notícia de Softcatalà.
- Fujitsu incorpora el català en el seu traductor en temps real Live Talk. Fujitsu ha presentat al Mobile World Congress (MWC) 2018 el traductor multilingüe Fujitsu Live Talk o conversa en directe, un sistema de traducció en temps real que es basa en intel·ligència artificial i un motor al núvol que reconeix el que diu l’orador i mostra instantàniament la traducció en els idiomes seleccionats. N’hi ha 19, anglès, xinès simplificat i tradicional, coreà, francès, espanyol, àrab, rus, portuguès, alemany, italià, polonès, holandès, danès, finlandès, suec, noruec, japonès i català, llengua que hi ha volgut incloure com a deferència pels llaços que manté amb el país, ja que quan es va començar a expandir per Europa, ara fa més de quaranta anys, va instal·lar-se inicialment a Catalunya. Aquest software es va crear el 2015 per Fujitsu fonamentalment per a persones sordes, però ara el seu ús és generalitzat i està disponible al Japó des del març del 2017. Més informació a la notícia de Fujitsu.
- La Plataforma per la Llengua rebutja els plans del govern espanyol per dividir les aules escolars segons la llengua. La Plataforma per la Llengua alerta que el govern espanyol pot estar buscant la divisió a les aules de les escoles de Catalunya segons la llengua vehicular que els pares triïn per als seus fills. El Ministeri d’Educació ha anunciat que estudia, en virtut de l’aplicació de l’article 155 amb què s’atorga injustament poders plenipotenciaris sobre la Generalitat mentre no es forma un nou govern, incloure una casella per triar el castellà com a llengua vehicular. Si aquest fet s’arribés a produir, es trencaria un consens de més de tres dècades i àmpliament avalat pels agents educatius i socials en què el català ha actuat com a llengua comuna a l’escola i ha permès que la llengua fos una eina de cohesió social. Més informació a la notícia de la Plataforma per la Llengua. El 28 de febrer, convocades per la plataforma Somescola, s’han fet concentracions davant els ajuntaments del Principat a favor del model d’escola catalana i la immersió lingüística i en contra de la intenció del govern espanyol de fer canvis aprofitant el 155.
- Catalunya Ràdio guanya el V Premí Martí Gasull i Roig a l’exemplaritat en defensa de la llengua. Catalunya Ràdio ha rebut el V Premi Martí Gasull i Roig, un guardó obtingut per votació popular després de tres setmanes de votacions en què han participat 7.207 votants. Al llarg de més de 35 anys, Catalunya Ràdio ha creat un imaginari radiofònic propi, àmpliament compartit per centenars de milers d’oients diaris i ha creat un llenguatge en català per a les retransmissions de futbol. Aquests darrers mesos, Catalunya Ràdio ha estat atacada injustament i se n’ha limitat la llibertat d’informació i d’expressió. Saül Gordillo, director de l’emissora pública ha recollit el premi satisfet de veure el suport que els socis i simpatitzants de la Plataforma per la Llengua han donat al mitjà. Els altres dos finalistes van ser els Cinemes Texas i l’Escola La Masia del País Valencià. L’escriptor i gramàtic Josep Ruaix i Vinyet va rebre el II Premi Especial del Jurat per contribuir a l’ensenyament del català durant el franquisme i per desenvolupar tasques meritòries en el camp gramatical, de la correcció, la traducció, la supervisió i l’estudi lingüístic, i que ha facilitat l’aprenentatge de la llengua a partir de fitxes i manuals. Més informació a la notícia de la Plataforma per la Llengua.
- El català avança al món dels mòbils. Les dades confirmen que el català és justament més present en les empreses més innovadores i d’alta tecnologia, en multinacionals sense prejudicis identitaris, i on l’Estat espanyol no pot intervenir amb traves legals. Heus ací tres exemples de la vitalitat de la nostra llengua en el sector dels telèfons mòbils intel·ligents:
– Nou dels deu mòbils més venuts a Espanya el 2017 ja són en català, i el que encara no hi és, ho serà aviat.
– Fujitsu aposta pel català entre les dinou llengües triades per al nou sistema de traducció instantània.
– El català, present en la majoria de les principals aplicacions de navegació GPS per a mòbil.Més informació a la notícia de la Plataforma per la Llengua.
- I tu, utilitzes la llengua?, nova campanya de conscienciació lingüística. La Plataforma per la Llengua posa en marxa una nova campanya de conscienciació lingüística. Aquest cop, el nucli de la campanya som nosaltres mateixos, les persones que parlem el català. A partir de set preguntes, volen analitzar quin grau de compromís lingüístic prenem davant de determinades situacions en què, sovint, podem canviar de llengua en detriment de l’ús del català. Hi ha un ventall molt ampli de petites accions que podem fer per a defensar activament la nostra llengua en nombrosos espais en què no és present. Molt sovint, som els catalanoparlants mateixos els qui renunciem a l’ús de la llengua per estigmes i idees preconcebudes que no beneficien la promoció i la normalització del català. Fes el test, posa’t a prova i entra en el sorteig d’un llibre digital! Més informació a la notícia de la Plataforma per la Llengua.
Campanya «Utilitzes la llengua?»
Servei de queixes lingüístiques
- Softcatalà presenta la traducció al català del reproductor multimèdia VLC 3.0.0. El VLC és un reproductor multimèdia lliure, multiplataforma, gratuït i de codi font obert. Reprodueix la majoria de fitxers multimèdia (als com MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, DivX, mp3, ogg) així com DVD, àudio CD o VCD. És un programa senzill, ràpid i lleuger, que reprodueix fitxers, però també discs, dispositius i fluxos de dades, per tant es converteix en una aplicació molt completa. Més informació a la notícia de Softcatalà, en la qual s’hi destaquen les principals novetats de la versió 3.0.0.
Altres notícies del mes de febrer:
- La Fundació PIMEC publica una guia per fomentar el català en la comunicació empresarial (Direcció General de Política Lingüística (DGPL) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, 19-2-2018)
Guia de bones pràctiques: RSE i ús de la llengua catalana
- “Bienvenidos al català”, la nova guia d’acollida lingüística (Plataforma per la Llengua, 21-2-2018)
La Plataforma per la Llengua, conjuntament amb el Consell Evangèlic de Catalunya i la COMEC, ha publicat una nova guia d’acollida lingüística dirigida a la comunitat llatinoamericana cristiana evangèlica. L’objectiu d’aquesta publicació és apropar el català als membres d’aquesta comunitat castellanoparlant.
Guia ‘Bienvenidos al català’ (Català-Espanyol) (PDF 6,03 Mb)
- La Plataforma per la Llengua fa una crida a reclamar massivament al Govern de les Illes Balears que garanteixi el català a la sanitat (Plataforma per la Llengua, 18-2-2018)
L’ONG del català anima la població i els usuaris a mobilitzar-se per l’exigència del coneixement del català per part dels treballadors de la salut pública balear.
- La cronologia de 139 incidents violents en defensa de la unitat d’Espanya obre el nou Anuari Mèdia.cat (VilaWeb, 8-2-2018)
L’Anuari, iniciativa del Grup de Periodistes Ramon Barnils, es presenta al Col·legi de Periodistes.
Anuari Mèdia.cat dels Silencis Mediàtics 2016-2017
- La directora general de Política Lingüística es reuneix amb la direcció de SEAT España (Direcció General de Política Lingüística (DGPL) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, 23-2-2018)
- Les Corts Valencianes aproven la nova llei de plurilingüisme al sistema educatiu (VilaWeb, 14-2-2018)
S’ha aprovat amb els vots a favor de PSPV, Compromís i Podem.
- Escola Valenciana recomana els centres educatius triar el valencià com a llengua vehicular per garantir el plurilingüisme (Escola Valenciana, 27-2-2018)
- Rajoy vol imposar el castellà uniformement a Catalunya, el País Valencià i les Illes (VilaWeb, 22-2-2018)
Méndez de Vigo diu que es reunirà amb les forces polítiques i la comunitat educativa per a trobar un mecanisme ‘no només’ per a Catalunya.
- Rajoy vol aprofitar el 155 per a liquidar la immersió lingüística a Catalunya (VilaWeb, 15-2-2018)
Així ho ha transmès el president del govern espanyol a membres de Societat Civil Catalana.
- Indignació davant l’amenaça de Rajoy de liquidar la immersió lingüística a Catalunya (VilaWeb, 15-2-2018)
‘És l’execució d’un pla llargament acariciat pels hereus de Franco’, ha dit Albano-Dante Fachin.
- Concentracions de suport a l’escola catalana arreu del Principat (VilaWeb, 28-2-2018)
La pluja i el fred han marcat les concentracions.
- El món municipal mostra el seu suport al model d’escola catalana, democràtica i cohesionadora (Plataforma per la Llengua, 26-2-2018)
Somescola crida a concentrar-se dimecres (28-2) a la tarda davant els ajuntaments del país per defensar el model educatiu.
- Somescola rep el suport unànime del món municipal al model educatiu català (Racó Català, 28-2-2018)
La plataforma convoca concentracions aquesta tarda (28-2) a les 6 davant els ajuntaments en defensa de l’escola.
- Carme Junyent: ‘Les conseqüències socials de separar els nens per opció de llengua serien brutals’ (Entrevista a Carme Junyent a VilaWeb, 18-2-2018)
- Xavier Vila: “Hi ha instituts on la presència del català és simbòlica” (Entrevista a Xavier Vila a El Nacional, 17-2-2018)
- Acabar amb la immersió lingüística… o 4 segles intentant espanyolitzar Catalunya (Article de Jaume Marfany, vicepresident de la CAL (Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana), 16-2-2018)
- La Iniciativa europea Minority Safepack es presenta a Barcelona (Plataforma per la Llengua, 7-2-2018)
El president de la xarxa europea FUEN (Federal Union of European Nationalities), Loránt Vincze, ha presentat la iniciativa legislativa europea Minority Safepack a la Universitat de Barcelona.
- La Plataforma per la Llengua demana a Consum l’etiquetatge en valencià de tots els productes (Plataforma per la Llengua, 26-2-2018)
- Consum deixa d’etiquetar en català els productes de la seva marca (Racó Català, 9-2-2018)
La cooperativa valenciana de supermercats argumenta que té presència en 6 territoris dels quals només 2 són bilingües.
- Acció Cultural es reuneix amb Consum (Acció Cultural del País Valencià (ACPV), 26-2-2018)
- Acció Cultural sol·licita una reunió amb Consum per a demanar-li que consideri etiquetar de nou en valencià (Racó Català, 13-2-2018)
L’entitat assenyala que l’empresa és a temps de rectificar.
- 12.000 persones signen en 24 hores una petició perquè Consum mantingui l’etiquetatge en català (VilaWeb, 10-2-2018)
La cooperativa va justificar la decisió perquè distribueixen en indrets de l’estat espanyol com ara Múrcia, Castella – la Manxa, Aragó i Andalusia.
- Què diu exactament el TC espanyol sobre el Codi de consum i el dret a l’atenció en català dels consumidors? (Plataforma per la Llengua, 2-2-2018)
- La regulació lingüística del Codi de consum de Catalunya es manté malgrat els matisos interpretatius del Tribunal Constitucional (Direcció General de Política Lingüística (DGPL) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, 1-2-2018)
- La Plataforma per la Llengua es mobilitza per a reivindicar més presència del valencià en el futbol (Plataforma per la Llengua, 8-2-2018)
La Plataforma per la Llengua ha presentat hui la campanya «Fes un gol pel valencià» per a reclamar més presència del valencià en l’àmbit futbolístic.
Fes un gol pel valencià!
- Carta oberta d’ACPV al president Puig i el Govern valencià sobre la competència lingüística per a l’accés a la funció pública valenciana (Acció Cultural del País Valencià (ACPV), 16-2-2018)
- Jornada de celebració dels 10 anys del projecte “xerrem junts” (Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL), 19-2-2018)
- L’Associació Respon.cat promou la inclusió de la responsabilitat lingüística en la responsabilitat social empresarial (Direcció General de Política Lingüística (DGPL) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, 26-2-2018)
- La Direcció General de Política Lingüística publica una guia per aprendre català adreçada a la població catalana de parla panjabi (Direcció General de Política Lingüística (DGPL) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, 5-2-2018)
El 17,2 % de la població catalana té origen estranger. L’acolliment lingüístic és una prioritat per al Govern de la Generalitat.
- Pompeu Fabra, protagonista dels nous dictats en línia del Departament de Cultura (Direcció General de Política Lingüística (DGPL) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, 14-2-2018)
- Nous recursos per avaluar i millorar les competències comunicatives en aranès a la universitat (Direcció General de Política Lingüística (DGPL) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, 20-2-2018)
- 159 llibres traduïts al català amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística (Direcció General de Política Lingüística (DGPL) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, 28-2-2018)
- El TERMCAT tradueix al català la Norma ISO 27001 (TERMCAT, Direcció General de Política Lingüística (DGPL) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, 16-2-2018)
- Escola Valenciana fa públic el Manifest de la concentració “L’educació ens dignifica. Sí al valencià” (Escola Valenciana, 6-2-2018)
- Per la dignitat de l’ensenyament en valencià (Escola Valenciana, 18-2-2018)
- Escola Valenciana es mobilitza per a reivindicar la dignitat de l’educació en valencià (Racó Català, 7-2-2018)
El 17 de febrer hi haurà una concentració a la plaça de la Mare de Déu de València per a defensar la qualitat de la comunitat educativa.
- La majoria de sindicats de la sanitat de les Illes donen suport al decret de català (VilaWeb, 10-2-2018)
El 65% dels representants sindicals avalen el decret pactat pel PSIB i Més.
- Demanem a Francina Armengol que asseguri el requisit de saber català per a treballar a la salut pública balear (Plataforma per la Llengua, 6-2-2018)
- Josep de Luis: ‘El govern d’Armengol ha decebut molts dels seus votants rebaixant el decret del català a la Sanitat’ (VilaWeb, 14-2-2018)
El futur president de l’Obra Cultural Balear admet que l’entitat ‘s’ha ressentit del sobreesforç que va fer durant el quadrienni negre de Bauzà’.
- El TERMCAT difon més de tretze mil termes nous durant l’any 2017 (TERMCAT, Direcció General de Política Lingüística (DGPL) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, 1-2-2018)
- El Termcat difon més de tretze mil termes nous durant el 2017 (Racó Català, 1-2-2018)
També destaca l’adaptació de més de 5.000 fitxes a la nova normativa ortogràfica i la normalització de 335 neologismes.
- El Govern diu que es manté la regulació lingüística del codi de consum malgrat la sentència del TC (VilaWeb – Europa Press, 2-2-2018)
La Conselleria de Cultura considera que, amb la sentència del TC, ‘queden legitimades les obligacions lingüístiques’, que no atempten contra la llibertat d’empresa.
- El TC tomba l’ús ‘preferent’ de l’aranès a les administracions recollit en la Llei de l’Occità (VilaWeb, 12-2-2018)
La sentència entén que l’atribució imposa la ‘primacia’ per sobre del català i el castellà, també cooficials en el territori.
- La Plataforma per la Llengua condemna la sentència contra l’occità del Tribunal Constitucional (Plataforma per la Llengua, 14-2-2018)
- L’IEC s’adhereix a la declaració de l’Acadèmia Aranesa dera Lengua occitana contra la sentència del Tribunal Constitucional espanyol (VilaWeb, 21-2-2018)
L’Acadèmia Aranesa manifesta que, sense un tractament de preferència, la llengua pròpia de l’Aran és amenaçada de desaparèixer ràpidament.
- La diversitat de llengües, tresor cultural d’Europa (Plataforma per la Llengua, 2-2-2018)
- La UNESCO celebra el Dia de la Llengua amb el repte de preservar la diversitat lingüística per contribuir als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) (Responsabilitat Global, 21-2-2018)
- La glosa en català tindrà un web educatiu per dinamitzar aquest gènere poètic i musical (Plataforma per la Llengua, 14-2-2018)
Cor de Carxofa, la Plataforma per la Llengua i la Fundació Carulla signen un conveni per impulsar, conjuntament, Eduglosa.cat, que serà un espai de formació i foment del glosat.
- La Plataforma per la Llengua envia el document en defensa de la immersió lingüística a Xavier Garcia Albiol (Plataforma per la Llengua, 6-2-2018)
El mes de novembre passat, l’ONG del català va iniciar una campanya per a denunciar els atacs més abusius contra el model d’escola catalana.
- Olot escalfa motors per encarar l’esdeveniment tècnic wiki més important del món (Racó Català, 3-2-2018)
Tècnics, humanistes i acadèmics s’estan reunint a Olot per tractar les potencialitats i reptes del multilingüisme.
- Una viquimarató posarà en valor el fotògraf figuerenc Joaquim Fort (Racó Català, 6-2-2018)
- La Fundació puntCAT se suma al projecte esTICenllaçat impulsat per la Fundació real dreams i CTecno (Fundació puntCAT, 22-2-2018)
El projecte esTICenllaçat obre una convocatòria per dotar de pàgines web a entitats del tercer sector.
Projecte esTICenllaçat
- Webs al punt .cat tanca el període d’inscripcions amb més de 2400 alumnes inscrits (Fundació puntCAT, 8-2-2018)
El concurs de creació de pàgines web i aplicacions mòbil torna al YOMO amb diverses activitats, xerrades i tallers.
- La Fundació puntCAT incorpora 2 nous patrons (Fundació puntCAT, 26-2-2018)
Joan Camp Fontcuberta, en representació a l’AMIC i Albert Pont i Serrano, en representació al Cercle Català de Negocis, són els dos nous patrons de l’entitat.
- Neix divulcat.cat, el nou digital de divulgació científica amb experts d’arreu dels Països Catalans (Racó Català, 14-2-2018)
Impulsat per Enciclopèdia Catalana, el portal és obert i gratuït i vol ‘socialitzar’ la ciència amb el gran públic.
Divulcat.cat – Divulgació científica en català
- El govern de les Illes nega que pensi en retirar el català com a requisit per als professionals de la sanitat (VilaWeb, 3-2-2018)
Més per Menorca adverteix al govern que li retirarà el suport si frena el decret.
- El País Valencià fomentarà el català i la recuperació de patrimoni amb desgravacions del 25% (Racó Català, 2-2-2018)
La normativa regularà la llei de mecenatge per a projectes culturals, científics i esportius no professionals.
- Compromís exigeix al govern espanyol que aturi la ‘caça’ contra els senyals de trànsit en català (VilaWeb, 18-2-2018)
La coalició creu que PP i Cs mantenen una carrera esbojarrada per ser els més espanyolistes.
- Publicada l’anàlisi de l’Enquesta d’Usos Lingüístics a les Illes Balears 2014 (Direcció General de Política Lingüística (DGPL) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, 27-2-2018)
- ‘Amb o sense un estat es pot fer molta feina per garantir l’ús del català’ (Racó Català, 2-2-2018)
Josep Ruaix, Sacerdot, gramàtic i escriptor.
- ‘On he après a parlar castellà?’: el vídeo viral sobre la immersió arriba a les 200.000 visites (VilaWeb, 23-2-2018)
Pol Gise es demana com és que sap parlar castellà si ha estudiat a Catalunya, ‘on tothom sap que el castellà es discrimina!’.
- La catalanofòbia com a estratègia comercial (Article de Marta Rojals a VilaWeb, 12-2-2018)
«La mateixa estratègia d’empreses com Freixenet, que ha convertit en màrqueting el fet de dir cada mes que se’n va de Catalunya».
- La llengua i l’escola són el botí més preuat a l’hora de sotmetre un poble (Article de Gemma Pascual a VilaWeb, 20-2-2018)
«L’1 d’octubre passat es van violentar moltes escoles a cop de porra i ara ho volen fer a cop de decret, sempre avalats pel 155».
- Vols tenir una llengua? Doncs fes-te un estat (Article del Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades (GELA) a VilaWeb, 25-2-2018)
«Quina és la nostra oferta, la dels contraris a l’estandardisme estatista? La meva idea és que la diversitat és inclusiva per naturalesa; la uniformitat és excloent per naturalesa».
- La Dama d’Elx en la construcció del relat museístic nacional espanyol (Article de Josep Escribano, president d’El Tempir, a la revista Saó, 6-2-2018)
Enllaços del Baròmetre de l’ús del català a Internet de WICCAC:
- Baròmetre de l’ús del català a Internet
- Resum de situació del Baròmetre de l’ús del català a Internet
- Històric dels Resums de situació del Baròmetre de l’ús del català a Internet (des d’agost del 2002)
Deixeu un comentari