Aliança

WICCAC s’uneix a la Xarxa de monitoratge del català digital

WICCAC (Webmàsters Independents en Català, de Cultura i d’Àmbits Cívics) s’ha unit a la Xarxa de monitoratge del català digital (XMCD) impulsada per la Fundació .cat.

L’Albert Cuesta, coordinador del programa Català digital de la Fundació .cat, ha entregat un sensor de la XMCD a Joan Soler, Coordinador de WICCAC. La instal·lació d’aquest sensor permetrà detectar incidències en la visibilitat del català a Internet i seguir l’evolució del posicionament del català a la xarxa.

WICACC és una agrupació d’administradors de webs independents sense ànim de lucre ni vinculació política amb l’objectiu d’impulsar el català a Internet, posant focus en el contingut en català dels webs, especialment de grans empreses i multinacionals que operen als territoris de parla catalana. En aquest sentit WICCAC col·labora activament amb entitats del territori i és una de les entitats que forma part de l’Aliança per la presència digital del català des dels seus inicis.

2024-02-14T17:35:56+01:0014 de febrer de 2024|Informàtica, Internet, Llengua|0 Comentaris

L’Aliança per la presència digital del català confirma que Google ha fet perdre visites a dues de cada tres webs en català

L’Aliança per la presència digital del català, de la qual en forma part WICCAC, ha fet pública una nota de premsa per confirmar que el català s’ha vist greument perjudicat al posicionament de les cerques de Google i altres cercadors des de fa aproximadament un any. Ho demostra un detallat i exhaustiu estudi que l’Aliança ha elaborat a petició del Govern de la Generalitat de Catalunya.
L’informe d’aquest estudi “s’ha lliurat al Govern de la Generalitat i es posarà a disposició de les empreses que gestionen els principals cercadors web perquè l’utilitzin en els seus esforços per restaurar al contingut en català la visibilitat que li han fet perdre”, apunta Albert Cuesta, coordinador de l’Aliança per la presència digital del català.

Nota de premsa:

  • L’estudi ha analitzat el trànsit web de 639 llocs web multilingües dels sectors públic, acadèmic, mediàtic i empresarial.
  • En el 66,5% dels llocs web analitzats l’opció de llengua en català ha vist reduïda la seva visibilitat respecte al contingut equivalent en castellà.
  • Hi ha una forta correlació (80% de mitjana) entre el trànsit en català i […]
2023-07-02T17:42:25+02:006 de juny de 2023|Informàtica, Internet, Llengua|0 Comentaris

Presentació de l’Aliança per la presència digital del català

Aquest matí, a la seu de la Fundació .cat, s’ha presentat l’Aliança per la presència digital del català. La integren Acció Cultural del País Valencià, Amical Wikimedia, Fundació .cat, Institut d’Estudis Catalans, Institut Ramon Llull, Òmnium Cultural, Obra Cultural Balear, Plataforma per la Llengua, Softcatalà i WICCAC, i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya. Han fet la presentació Genís Roca, president de la Fundació .cat, i el periodista Albert Cuesta, que té les funcions de secretari tècnic, coordinador i portaveu de l’Aliança.

En un moment en què la salut del català és una preocupació innegable, garantir la presència que li correspon en el món digital és imprescindible per garantir-ne la supervivència. Per aquest motiu, i davant els diversos reptes en curs, entitats per la promoció i defensa del català s’uneixen per dedicar recursos tècnics, de coneixement i capacitat de mobilització a detectar el problema i contribuir a revertir-lo.

La tasca principal de l’Aliança serà la de monitoritzar, diagnosticar, proposar i representar els drets lingüístics de […]

2023-03-29T20:03:43+02:0021 de març de 2023|Informàtica, Internet, Llengua|0 Comentaris
Go to Top